Servicii Funerare
- Preturi corecte
Servicii Funerare cu preturi corecte pentru fiecare buzunar
- Servicii funerare
Oferim servicii funerare complete Non Stop in Craiova si imprejurimi
Telefon: 0770 682 734
Adrese:
Str. Calea Bucuresti Bl. A2 Sc. 2 Craiova
Str. Victoriei Nr 49 Bailesti
Imbalsamare Este un serviciu medical necesar, recomandat prin lege pentru protejarea defunctului (incetineste procesul de descompunere, distruge microbii si bacteriile din organism). Dupa procedura de imbalsamare/tanatopraxie, medicul elibereaza actul numit “Certificat de Imbalsamare” necesar pentru depunerea la capela sau pentru transportul defunctului in alta localitate. Imbalsamarea se va face numai dupa emiterea Certificatului Medical Constator al Decesului.
Pentru a elibera certificatul de imbalsamare este necesara adeverinta constatatoare a decesului, eliberata de medicul de familie (program: Luni – Vineri) sau de ambulanta prin serviciul de urgenta 112 (program: Sambata - Duminica).
Societatea noastra executa urmatoarele operatiuni in cadrul serviciului de toaletare a persoanei decedate:
- dezbracarea decedatului
- spalarea decedatului
- barbieritul persoanei decedate daca este cazul / alte servicii de cosmetizare .
- imbracatul persoanei decedate
- Imbracarea decedatului se face cu obiecte vestimentare puse la dispozitie de catre familie sau achizitionate de catre noi urmand ca acest cost sa fie introdus in valoarea finala a pachetului de servicii funerare
În cazul în care trupul se află într-o stare avansată de descompunere, angajații agenției se vor asigura că acesta este perfect sigilat intr-un sac special, iar sicriul este închis ermetic.
Fiind o echipă complexă, avem personal specializat care se ocupă și de așezarea decedatului în sicriu. Acest pas este imediat următor toaletării, fiind, de asemenea, un pas important. Avem grijă, dăm dovadă de dexteritate, dar și de profesionalism. Indiferent de momentul în care ai nevoie de serviciile noastre, suntem aici pentru tine.
Perioada prin care trec persoanele ce au pierdut de curand pe cineva drag este una destul de dificila din punct de vedere psihologic si nu numai. De aceea firma Eterna, specializata in servicii de pompe funebre va ajuta in cele mai grele momente. Unul dintre serviciile cele mai solicitate din portofoliul nostru este acela de transport pentru care dispunem de autoturisme specializate, atat pentru transportul funerar national, cat si pentru cel international.
Serviciul de transport funerar poate avea mai multe utilitati: transportul sicriului la domiciliu sau spital, transportul persoanei decedate la biserica sau capela, transportul funerar la cimitir. Transportul funerar poate fi efectuat numai de catre persoane sau firme autorizate - care detin o masina funerara autorizata.
Serviciile de transport funerar asigurate de firma noastra sunt disponibile pe tot teritoriul Romaniei, atat in Craiova, Dolj cat si in toata tara.
Va rugam sa aveti in vedere ca pentru asigurarea serviciului de transport funerar, trebuie sa aveti urmatoarele acte:
- Adeverinta de inhumare;
- Certificat de deces;
- Certificat de imbalsamare;
- Adeverinta de la DSP pentru transportul funerar international;
Transportul sicriului este realizat de către unul dintre șoferii experți ai echipei noastre. Oferim transport în siguranță, motiv pentru care nu trebuie să-ți faci griji cu privire la acest aspect. Îți stăm la dispoziție non-stop și ne conformăm situației în cauză de fiecare dată.
Pentru realizarea înhumării/incinerării sunt necesare o serie de acte, pentru obținerea cărora agenția funerară poate oferi ajutor și consultanță.
Aceste documente sunt:
- copie dupa certificatul constator al decesului;
- certificatul de îmbălsămare;
- autorizație DSP;
- certificatul de deces;
- adeverința de înhumare;
- contractul de concesiune a locului de veci, contract incheiat intre firma de servicii funerare si apartinator;
Reprezinta o alegere optionala. Este mai des folosit in perioada de vara, cand temperaturile sunt foarte ridicate.
Dacă familia nu dorește ca priveghiul să se desfășoare acasă, trupul neînsuflețit se poate depune la capela cimitirului sau bisericii. De obicei, acestea sunt închise pe timpul nopții, însă agenția funerară poate colabora cu anumite biserici care oferă program non-stop al capelei, astfel încât să se poată realiza servicii funerare precedate de un priveghi neîntrerupt.
Este primul pas in momentul unui deces. Acest serviciu este asigurat de catre medicul de familie sau de catre o unitate sanitara autorizata, la 24 de ore de la producerea decesului.
In urma examinarii corpului defunctului de catre medic, se elibereaza documentul numit “Certificat Medical Constatator al Decesului”. Pentru completarea acestui document este necesara prezentarea cartii de identitate sau a buletinului de identitate, a persoanei decedate.
Declarare deces: În termen de 3 zile are loc declararea decesului, care se face prin prezentarea următoarelor acte:
- certificatul de naștere al persoanei decedate;
- cartea de identitate (buletinul) persoanei decedate;
- certificatul constator al decesului (se poate elibera dupa 24 de ore de la survenirea decesului, iar în cazul unei morți din motive violente, constatarea se va realiza de către Institutul Medico-Legal).
- adeverința de recrutare sau livretul militar, pentru persoanele care sunt supuse îndatoririlor de natură militară.
Prin ajutor de deces se intelege sprijinul financiar acordat de Statul Roman prin intermediul Casei de pensii, conform legii pensiilor 263/2010. Cuantumul ajutorului de deces se stabileste in fiecare an, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si nu poate fi mai mic decat salariul mediu brut. Pentru 2021 ajutorul de deces este in suma de 5.380,00 lei pentru persoanele cu calitatea de pensionar sau asigurat sau 2.690,00 lei pentru membrii de familie.
Ajutorul de deces se achită în termen de 3 zile lucrătoare de la solicitare de către:
• casa teritorială de pensii, în cazul decesului pensionarului sau al asiguratului respectiv al unui membru de familie al acestuia;
• instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia.
Actele necesare acordării ajutorului de deces, după caz, sunt:
• cerere pentru acordarea ajutorului de deces ( anexa nr. 11);
• certificat de deces (original şi copie);
• act de identitate al solicitantului (original şi copie);
• acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atestă calitatea de tutore, curator, mandatar (original şi copie);
• dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie);
• act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atestă boala care l-a făcut inapt şi data ivirii acesteia, în cazul copilului inapt în vârstă de peste 18 ani (original);
• adeverinţă care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani urma o formă de învăţământ organizată potrivit legii (original).
• adeverință eliberată de angajator din care să rezulte că persoana decedată avea calitatea de asigurat la data decesului, respectiv extras din REVISAL, după caz.
• dovada că membrul de familie nu era asigurat sau pensionar se face prin declaraţie pe propria răspundere a celui care solicită ajutorul de deces, dupa caz.
După efectuarea plăţii ajutorului de deces, plătitorul de drepturi de asigurări sociale are obligaţia de a înscrie pe verso-ul certificatului de deces original menţiunea "ACHITAT", data, semnătura şi ştampila.
Biserica ne invata ca viata omului nu se sfarseste odata cu moartea trupului. De aceea, crestinii nu isi uita persoanele dragi dupa trecerea lor in nefiinta, ci ii amintesc mereu in rugaciuni si ii pomenesc cu fiecare ocazie. Conform Bisericii Ortodoxe, pomenirile celor disparuti dintre noi se fac la:
• La 3 zile dupa moarte (care coincide, de regula, cu ziua inmormantarii), in cinstea Sfintei Treimi si a Invierii din morti a Mantuitorului in cea de-a treia zi;
• La 9 zile dupa moarte, „ca raposatul sa se invredniceasca de partasia cu cele 9 cete ingeresti si in amintirea ceasului al 9-lea, cand Domnul, inainte de a muri pe cruce, a fagaduit talharului raiul pe care ne rugam sa-l mosteneasca si mortii nostri”;
• La 40 de zile (sau sase saptamani), in amintirea Inaltarii la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile dupa Inviere, „pentru ca tot asa sa se inalte si sufletul raposatului la cer”;
• La trei, sase si noua luni, in cinstea Sfintei Treimi;
• La un an, dupa exemplul crestinilor din vechime, care anual praznuiau ziua mortii martirilor si a sfintilor ca zi de nastere a lor pentru viata de dincolo;
• In fiecare an, pana la 7 ani de la moarte, ultima pomenire anuala amintind de cele 7 zile ale creatiei.
Eterna pune la dispozitie servicii de catering pentru inmormantari. Noi va punem la dispozitie meniul pentru masa de pomenire, care este daruita dupa inmormantare sau la parastase. Serviciile noastre de catering sunt un mijloc de a usura munca familiilor indoliate si de a economisi timpul si resursele acestora.
Pomana, Parastas, Pachete Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra in aceste momente dificile, va oferim produse si servicii funerare, cum ar fi pregatirea unui set complet pentru pomana si parastas format din coliva, colaci, pachete alimentare cu produse de post sau de dulce. De asemenea, va livram pachetele dorite la domiciliu, la biserica, la cimitir sau in orice alta locatie aleasa de dumneavoastra.
Coliva, cel mai important preparat oferit drept pomana de o firma de servicii funerare.
Comercializăm o gamă largă de accesorii pentru sicrie și pentru inmormantare:
- URNE FUNERARE
- CANDELE
- LUMÂNĂRI
- FELINARE
- SICRIE DIN ZINC PENTRU TRANSPORTUL DECEDATULUI PESTE GRANITA
- PROSOAPE ȘI BATISTE
- BATICE SI ESARFE
- PANZA ALBA DE SLOBOZIT
In functie de relatia pe care ai avut-o cu defunctul, in functie de sentimentele ce te domina cu privire la aceasta pierdere, trebuie sa alegi un mesaj succint care te reprezinta. La sediul unei agentii de pompe funebre si in cadrul magazinului nostru exista si sugestii, dintre care cei interesati pot alege, mesajul putand fi si personalizat, pe loc.
Iata si cateva sugestii:
- Nu te voi uita niciodata.
- Ramai in amintirea si sufletele noastre.
- Odihna vesnica.
- Regrete eterne.
Exista o varietate de astfel de mesaje, dar nu oricare este potrivit. Pana la urma scopul este acela de a transmite condoleante familiei si indirect, de a scrie un mesaj de regret fata de evenimentul nefericit. Iata cateva optiuni in functie de ceea ce iti doresti sa transmiti:
Mesaj funerar respectuos
- Cu parere de rau.
- Odihneste-te in pace.
- Sincere regrete.
- Mesaj funerar de iubire
- Te vom iubi mereu.
- Adio, inger drag.
- Cu sufletul indurerat.
Mesaj funerar de regret
- Un ultim ramas bun.
- Cu adanca durere.
In unele cazuri, din respect sau tinand cont de relatia apropiata cu o anumita familie sau un anumit cerc de persoane, coroana funerara este oferita din respect, desi nu cu defunctul in mod direct sunteti cunoscuti. Spre exemplu, va aratati sprijinul deplin fata de familia indoliata a unui partener sau prieten. In aceste cazuri mesajul de pe panglica poate viza acest context si va putea fi de genul: alaturi de voi, va suntem alaturi in durere etc.
Nu este neaparat sa fie scris si numele defunctului. Sunt si mesaje pe coroane funerare ce au ca scop sa scoata in evidenta ca defunctul avea statut de tata, sot, bunic etc.
Adresarea directa este permisa.
Se va mentiona numele celor care depun coroana de flori. Poate fi vorba de o persoana, familie sau un colectiv si se va mentiona ca atare: din partea… sau chiar si fara un astfel de detaliu. Tineti cont ca panglica in cauza este de obicei prinsa la mijloc si sta pe laterale, de unde si impartirea spatiului, pe o parte mesajul si pe cealalta semnatura celor care ofera coroana.
Panglica este de obicei alba, mesajul va fi scris de mana, cu marker negru, ca semn al doliului. Nu va trebui sa cumparati nimic separat, caci pretul unei coroane de flori include si acest accesoriu.
Orice mesaj poate fi inscris. Consultati insa specialistii nostri privind incadrarea textului – nu trebuie sa fie prea lung sau greu de citit, cu litere inghesuite. Iata si alte sugestii de mesaje:
- Pentru totdeauna in gandurile noastre.
- Lacrimile nu-mi ajung sa iti plang plecarea.
- Durere nemarginita.
Pentru familia indurerata.
– Regrete eterne;
– Sincere condoleante;
– Dumnezeu sa te odihneasca in pace;
– Te vom pastra mereu in inima noastra;
– Cu adanca durere in suflet;
– Vei ramane vesnic in amintirea nostra;
– Nu te vom uita niciodata;
– Un ultim omagiu unui om deosebit.
Părerile clienților
Testimoniale
“Promptitudine, profesionalism, organizare extraordinară, empatie, implicare maximă! Vă mulțumesc pentru că mi-am putut plânge mama, fără a mă gândi la ceea ce trebuie făcut legat de înmormântare!”